22 Kasım 2011 Salı

GAZİANTEP KALESİ




Gaziantep Kalesi, Gaziantep'in merkezindeki bir tepeye kurulmuş olan kale, ne zaman inşa edildiği bilinmemekle birlikte, Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Kale, tarih boyunca birçok kez tamir edilmiş ve son halini 2000'li yılların başında yapılan bir onarımla almıştır.

The Castle of Gaziantep, settled on a hill at teh center of the city, used as a seeding purpuse at Romans era. The construction date of teh castle still unknown. The castle is repaired many times in history but the last repairment made at the beginning of 2000.


Daire biçimindeki kalenin çevresi 1200 metredir. Duvarları taş bloklardan yapılmış olup 12 kulesi ve burçları vardır. Kale, günümüzde "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi" olarak kullanılmaktadır. Gaziantep'in gösterdiği savunma 45 dakikalık bir belgeselle kale içerisinde gösterilmektedir.

The shape of the borders of castle like a circle has 1200 meter lenght. The walls and 12 towers made with stone block. The caste used as a museum at these days. The glorious city defence slide-show shown in the museum now.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder