22 Kasım 2011 Salı

BEYKENT KALESİ


Beykent Kalesi, Siirt'in Kurtalan İlçesi'nin 6 km güneyindeki Beykent Köyü'nde bulunur. Bu kalenin ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığını belirten bir belge günümüze gelememiştir.

The Beykent Castle is at  Beykent Willage which is at 6 km from Kurtalan Town in Siirt City. There is no information about the construction date of the casle and constructed by who.

Kalenin Bizans veya döneminde gözetleme veya karakol niteliğinde yapıldığı sanılmaktadır. Moloz taş ve yer yer de tuğladan örülmüş duvar kalıntıları dışında başka bir kalıntı günümüze ulaşmamıştır. Kale için bölgenin yüksek bir noktasının seçiliyor olması bir zamanlar sınır görevi görmüş olabileceğini göstermektedir.

At the Byzentines time the casle used as a observing place. Besides stone and ruins of the walls can not reach from past to nowadays. Because of the castle standing on a high ground, can bring us the idea of used as a border castle in its active times.

Kalenin alanının geniş bir arazi üzerine kurulu olmayışı, Siirt ve Bitlis güzergahları üstünde olması büyük ihtimal güneyden gelen bir kuvvete karşı kurulduğu düşüncesini verir, Bizans-Sasani ve Bizans-Arap savaşlarında kullanıldığı ancak çök uzun bir zaman diliminde kullanımda olmadığı taşların uğradığı erozyondan anlaşılabilir.

The castle have not constructed in an open land and its under the way of Siirt and Bitlis, can shows us the casle constructed to handle some danger which could come from the south. At the time of Byzentines and Sarachens war and Byzentines and Arabians wars the castle was used. But the ruins tells us the castle not in used very very long time ago.

1 yorum:

  1. Siz değerli müşterilerimize Beykent ‘de hizmet vermekten mutluluk duyarız..
    Farklı renk seçenekleri sayesinde de, kişilerin kendi tarzlarını perde modelleri üzerinde yansıtmaları mümkün olabilmektedir.
    Beykent Perdeci sayesinde, kişilerin bu alanda perde modellerimize sahip olabilmeleri olanaklı hale getirilmiştir.

    YanıtlaSil